Pia Heltoft Thomsen
Forsker
Biografi
Jeg er forsker innen potet og grønnsaker. Jeg arbeider innenfor fagområdene lagring, postharvest, produktkvalitet, plantefysiologi og plantepatologi.
Utdanning:
2010-2016: PhD. Norwegian University of Life Science
2008-2010: Cand. Agro, Københavns Universitet
2004-2007: Bachelor i naturressourcer, Københavns Universitet
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Divisjon for matproduksjon og samfunn
Mer Norsk Løk: Nye norske løkprodukter og optimalisert dyrking og lagring av løk i et endret klima
Divisjon for matproduksjon og samfunn
More norwegian onion
This project will focus on development of new onion products for the Norwegian market. Good product quality and reduced waste from storage and packaging will be ensured through optimization of factors that affect quality out of store and after packaging.
Divisjon for matproduksjon og samfunn
ANTIGRO
Storage conditions for processing potatoes and reducing acrylamide levels during storage are the focus areas in this project.
Divisjon for matproduksjon og samfunn
ANTIGRO – Nye strategier for spirefri langtidslagring av friteringspoteter
Potetindustribedriftene Findus Norge, Maarud, Hoff og Orkla/Kims har i dag tilnærmet helårsproduksjon av friterte potetprodukter (chips/pommes frites) med basis i norske poteter. Friteringspoteter kan av kvalitetshensyn (farge, akrylamid) ikke lagres kaldt. Ved helårs produksjon, både i Norge og andre land, er det derfor helt nødvendig å bruke midler som hindrer potetene i å spire på lager på etterjulsvinteren.
Divisjon for matproduksjon og samfunn
TEKNOPOTET – New technology for increased precision in production and storage of small-sized potatoes
The aim of project is to combine new tehnologies and knowledge about physiological status of potatoes to increase the precision of growing and storing of small-sized potatoes.
Divisjon for matproduksjon og samfunn
TEKNOPOTET - Ny teknologi for økt presisjon i produksjon og lagring av små matpoteter
Forbruket av matpoteter er i senere tid dreid mot en økt andel små matpoteter, såkalt delikatessepoteter. Hovedmålet for prosjektet er å utvikle ny kunnskap, teknologi og verktøy for økt presisjon i dyrking og lagring av slike småpoteter. Formålet er at markedet for småpoteter i størst mulig grad skal kunne dekkes av norske småpoteter med rett kvalitet. For at produksjonen skal være lønnsom må antall knoller per plante økes, knollene må ha rett størrelse og være mest mulig jevnstore, og lagringsstrategiene må tilpasses poteter som er små og pakkes tettere i kassene.