Hopp til hovedinnholdet
NIBIO Logo En
  • Prosjekter
  • Publikasjoner
  • Tema
  • Kalender
  • Tjenester
  • Nyheter
  • Ansatte
  • Om NIBIO
  • nibio.no English

Søk i

altansatteprosjekterpublikasjonertematjenesterkalendernyheter
NIBIO Logo Utskrift
Tilbake til ansatte
NO EN

Ingunn Øvsthus

Forsker

Publikasjoner for NIBIO
Prosjekter for NIBIO

Divisjon for matproduksjon og samfunn

Frukt og grønt

(+47) 482 07 250
ingunn.ovsthus@nibio.no

Sted
Ullensvang

Besøksadresse
Ullensvangvegen 1005, 5781 Lofthus

Mine NIBIO-publikasjoner

FILTRÉR
  • Vitenskapelig
  • Rapporter
  • Populærvitenskapelig
  • Andre
  • År må bestå av 4 sifre; f.eks. 2004 .
FILTRÉR
FILTRÉR

Populærvitenskapelig artikkel – 1000 plommer i Italia

Jorunn Børve, Ingunn Øvsthus

Norsk frukt og bær, 1.9.2025

Børve, J. & Øvsthus, I. 2025. 1000 plommer i Italia (Populærvitenskapelig artikkel).

Forfattere

Jorunn Børve Ingunn Øvsthus

Sammendrag

Det er ikke registrert sammendrag

Foredrag – Aroma og smak Eden

Ingunn Øvsthus

Spesialmøte Eden, 24.3.2025

Øvsthus, I. 2025. Aroma og smak Eden (Foredrag).

Forfattere

Ingunn Øvsthus

Sammendrag

Det er ikke registrert sammendrag

Fagartikkel – Insektfrass - naturleg gjødsel for sterkare planter

Gunnhild Jaastad, Ingunn Øvsthus, Trude Magnussen, ...

Gartneryrket, 2025

Jaastad, G., Øvsthus, I., Magnussen, T., Joner, E.J., Rivier, P., Pettersen, I., Børve, J. & Thorstensen, T. 2025. Insektfrass - naturleg gjødsel for sterkare planter (Fagartikkel).

Forfattere

Gunnhild Jaastad Ingunn Øvsthus Trude Magnussen Erik J. Joner Pierre-Adrien Rivier Ivar Pettersen Jorunn Børve Tage Thorstensen

Sammendrag

Det er ikke registrert sammendrag

Utvid NIBIO-publikasjonene mine
Utvid NIBIO-publikasjonene mine

Prosjekter for NIBIO

FILTRÉR
FILTRÉR
IMG_6580

Divisjon for matproduksjon og samfunn

RibesMAX-Innovativ og bærekraftig produksjon av Ribes i hele Norge


Solbær, stikkelsbær og rips, som alle hører til slekten Ribes, har på tross av sine lange tradisjoner og påviste positive helseeffekter hatt en negativ trend i norsk produksjonsvolum. I dag dekker den norske Ribes-produksjonen bare en femtedel av markedets behov. Det er derfor et stort potensial for økt norsk produksjon av disse artene. De dyrkes i dag hovedsakelig til industri-formål (saft, syltetøy og gelé), men det er også en økt interesse for produksjon til friskonsum (dyrking i hekk eller espalier). Nye mat- og helsetrender gir mulighet for nye produkter basert på Ribes. I RibesMax ønsker vi å bruke erfaringer fra sidereventyret i Hardanger til å teste Ribes som råvare for drikker med og uten alkohol. RibesMax vil sette søkelys på utfordringer og muligheter for økt produksjon og økt verdiskapning, og prosjektet vil gi næringen et løft, ved å involvere hele verdikjeden.

 

Aktiv Sist oppdatert: 07.10.2025
Slutt: des 2028
Start: jan 2025
Mine tidligere prosjekter
Describing image text Miljfyrtarn ensfarget hvit logo

Kontakt oss

Post

Postboks 115
NO-1431 Ås

Telefon + 47 406 04 100
E-post post@nibio.no
ANSATTE
ADRESSER
Nyhetsbrev
Tilgjengelighetserklæring
Personvern

Sosiale medier

facebook Instagram LinkedIn YouTube Nibio RSS

2025 © Norsk institutt for bioøkonomi