
Korn
Korn er en bærebjelke i den norske matproduksjonen. I Norge foregår kornproduksjonen under marginale forhold, og tilpassing av sortsmateriale og dyrkingsteknikk er avgjørende for å lykkes med produksjonen.

Den norske kornproduksjonen foregår på vel 2,8 mill. dekar. Om lag 85 prosent av kornet benyttes som dyrefôr, resten som matkorn.
Matkornandelen varierer noe fra år til år avhengig av de klimatiske forholdene. Det stilles høye kvalitetskrav til det norske matkornet. Tilpasset sortsmateriale, riktig valg av sort og optimal oppfølging av kornet gjennom vekstsesongen medfører stort behov for anvendt kunnskap om korndyrking.
Lenker
Fagforum KornTemaark 1 - Planlegging av vekstsesongen
Temaark 2 - Fra svart til grønt (BBCH 00-30)
Temaark 3 - Fra stråstrekning til flaggblad (BBCH 30-40)
Temaark 4 - Fra flaggblad til blomstring (BBCH 40-65)
Temaark 5 - Fra blomstring til tresking (BBCH 65-99)
Temaark 6 - Kornet er i hus
Temaark 7 - Høstkorn
Publikasjoner
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Forfattere
Hans StabbetorpSammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Forfattere
Hugh RileySammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Forfattere
Hans StabbetorpSammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Forfattere
Anne Kjersti Uhlen Trond Børresen Sigrun Hjalmarsdottir Kværnø Tore Krogstad Wendy Marie Waalen Einar Strand Marina Azzaroli Bleken Till Seehusen Johannes Deelstra Tove Sundgren Morten Lillemo Hugh Riley Unni Abrahamsen Lillian ØygardenSammendrag
Det er ikke registrert sammendrag