Korn

Korn er en bærebjelke i den norske matproduksjonen. I Norge foregår kornproduksjonen under marginale forhold, og tilpassing av sortsmateriale og dyrkingsteknikk er avgjørende for å lykkes med produksjonen.

Korn_UA
Foto: Unni Abrahamsen

Den norske kornproduksjonen foregår på vel 2,8 mill. dekar. Om lag 85 prosent av kornet benyttes som dyrefôr, resten som matkorn.

Matkornandelen varierer noe fra år til år avhengig av de klimatiske forholdene. Det stilles høye kvalitetskrav til det norske matkornet. Tilpasset sortsmateriale, riktig valg av sort og optimal oppfølging av kornet gjennom vekstsesongen medfører stort behov for anvendt kunnskap om korndyrking.

Om økologisk korndyrking

Temaark 1 - Planlegging av vekstsesongen

0.498 MB pdf

Temaark 2 - Fra svart til grønt (BBCH 00-30)

1.75 MB pdf

Temaark 3 - Fra stråstrekning til flaggblad (BBCH 30-40)

0.908 MB pdf

Temaark 4 - Fra flaggblad til blomstring (BBCH 40-65)

0.546 MB pdf

Temaark 5 - Fra blomstring til tresking (BBCH 65-99)

0.904 MB pdf

Temaark 6 - Kornet er i hus

2.906 MB pdf

Temaark 7 - Høstkorn

0.744 MB pdf

Publikasjoner