Mat
Hvordan kan vi produsere nok mat til alle, uten å forurense miljøet og drikkevannet, og uten å bidra til at klimaendringene blir verre? NIBIO forsker på hvilke plantesorter som produserer mest mat, og hvordan maten bør dyrkes. Ny teknologi gjør det mulig å produsere mer mat på en miljøvennlig måte.
- Makroalger
- Produksjon av frukt og grønt
- Korn og frøvekster
- Grovfôr
- Bærekraftig fôr
- Insektlarver for fôr, mat og planter
- Teknologi i landbruket
- Akvaponi
- Senter for arktisk landbruk
- Fjellandbruk og fjellbygder
- Økologisk landbruk
- Urbant landbruk
- Mikroalger
- Mattrygghet
- Én-helse i landbruks- og matproduksjonen
- Langvarige forsøk med ulike dyrkingssystemer
- Forsøk med dyr
- Kompetansenettverk for lokalmat i nord
- Plantegenetiske ressurser
- Husdyrgenetiske ressurser