
Lokalmat i nord
NIBIO arbeider med lokalmat ved å drifte Kompetansenettverket for lokalmat i nord som dekker fylkene Nordland, Troms og Finnmark. NIBIO er også involvert i flere forsknings- og mobiliseringsprosjekter som omhandler lokalmat.

NIBIO bidrar til økt kunnskap om lokalmat i nord, blant annet gjennom prosjektene «Markedsmessige muligheter og utfordringer ved småskala grønnsaksproduksjon for salg i Troms og Finnmark» og «Bærekraft i arktisk lokalmatproduksjon». NIBIO har også bidratt til gjennomføring av inspirasjons- og mobiliseringssamlinger, blant annet innen småskala grønnsaksproduksjon.
Partnerskap for lokalmat
NIBIO er med i Partnerskap for lokalmat i Troms og Finnmark som er et samarbeidsforum som består av representanter fra Fylkesmannen i Troms og Finnmark, Troms og Finnmark fylkeskommune, Innovasjon Norge Arktis, Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) og Sametinget. Alle disse organisasjonene har et overordnet ansvar for å gjennomføre strategier for matproduksjon, og forvalter offentlige og private virkemidler knyttet til dette.
Kompetansenettverk for lokalmat
Kompetansenettverket for lokalmat i nord skal bidra til økt verdiskaping for arktisk mat gjennom kompetanseheving og tilbyr kurs og veiledning til lokalmatprodusenter og serveringssteder med fokus på lokalmat. Ordningen er en del av Landbruks- og matdepartementet sin satsning på lokalmat og forvaltes i dag av fylkeskommunene.
Publikasjoner
Forfattere
Frøydis GillundSammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Forfattere
Bjørg Helen Nøstvold Ingrid Kvalvik Morten Heide Florent Govaerts Kristin Beate Hansen Sigridur Dalmannsdottir Hilde Halland Åse Vøllestad Susanne RamstadSammendrag
Det er ikke registrert sammendrag