Divisjon for matproduksjon og samfunn
Bærekraft i arktisk lokalmatproduksjon
Slutt: des 2023
Start: juli 2022
Formålet med prosjektet er å styrke kunnskapsgrunnlaget om sammenhengen mellom bærekraft og lokalmatproduksjon i arktisk, og gjøre denne kunnskapen kjent blant lokalmatprodusenter i landsdelen.
Start- og sluttdato | 01.07.2022 - 31.12.2023 |
Prosjektleder | Frøydis Gillund |
Divisjon | Divisjon for matproduksjon og samfunn |
Avdeling | Økonomi og samfunn |
Finansieringskilde | Prosjektet finansieres av statsforvalterne i Troms og Finnmark og Nordland, gjennom Arktiske midler |
Prosjektet vil undersøke sammenhengen mellom bærekraft og lokalmatproduksjon, og hvordan lokalmatproduksjon i arktisk kan bidra til måloppnåelse av FNs bærekraftsmål. Gårdbrukerne har en nøkkelrolle i utviklingen av bærekraftig lokalmat, og om de ikke vet hva "en bærekraftig produksjon" innebærer vil veien være lang til ønsket utvikling.
Gjennom dette prosjektet vil lokalmatprodusenter får bedre forståelse av bærekraftig matproduksjon. Dette vil både kunne bidra utvikling av nye og bærekraftige matprodukter, øke konkurransekraften for lokalmat fra arktisk, samt danne et viktig kunnskapsgrunnlag for videre utvikling av en bærekraftig lokalmatnæring i regionen.