Biografi

Jeg er forsker innen potet og grønnsaker. Jeg arbeider innenfor fagområdene lagring, postharvest, produktkvalitet, plantefysiologi og plantepatologi.

 

Utdanning:

2010-2016: PhD. Norwegian University of Life Science
2008-2010: Cand. Agro, Københavns Universitet
2004-2007: Bachelor i naturressourcer, Københavns Universitet

Les mer
DSC_0781-poteter

Divisjon for matproduksjon og samfunn

ANTIGRO – Nye strategier for spirefri langtidslagring av friteringspoteter


Potetindustribedriftene Findus Norge, Maarud, Hoff og Orkla/Kims har i dag tilnærmet helårsproduksjon av friterte potetprodukter (chips/pommes frites) med basis i norske poteter. Friteringspoteter kan av kvalitetshensyn (farge, akrylamid) ikke lagres kaldt. Ved helårs produksjon, både i Norge og andre land, er det derfor helt nødvendig å bruke midler som hindrer potetene i å spire på lager på etterjulsvinteren.

Aktiv Sist oppdatert: 31.08.2024
Slutt: des 2025
Start: jan 2021
20220610_132125

Divisjon for matproduksjon og samfunn

TEKNOPOTET - Ny teknologi for økt presisjon i produksjon og lagring av små matpoteter


Forbruket av matpoteter er i senere tid dreid mot en økt andel små matpoteter, såkalt delikatessepoteter. Hovedmålet for prosjektet er å utvikle ny kunnskap, teknologi og verktøy for økt presisjon i dyrking og lagring av slike småpoteter. Formålet er at markedet for småpoteter i størst mulig grad skal kunne dekkes av norske småpoteter med rett kvalitet. For at produksjonen skal være lønnsom må antall knoller per plante økes, knollene må ha rett størrelse og være mest mulig jevnstore, og lagringsstrategiene må tilpasses poteter som er små og pakkes tettere i kassene.

Aktiv Sist oppdatert: 02.11.2024
Slutt: des 2027
Start: jan 2024