Divisjon for matproduksjon og samfunn
ONETWO - En avling, to fôrrasjoner – lokalprodusert fôr fra bioraffinerte engvekster til melkekyr og slaktekylling
Aktiv
SIST OPPDATERT: 09.02.2023
Slutt: des 2025
Start: jan 2023
Slutt: des 2025
Start: jan 2023
Engvekster er råstoffet ved grønn bioraffinering som gir en rekke interessant sluttprodukter. Forskningsprosjektet ONETWO har som mål å evaluere grønt proteinkonsentrat fra presset gras som proteinkilde i kyllingfôr og fiberrik pulp i fôret til melkekyr. Vi vil også bidra til teknologisk utvikling ved å teste nye avvanningsmetoder for råstoffer med høyt vanninnhold. Videre skal vi vurdere bærekraft og utvikle forretningsmodeller for bioraffinering av engvekster i Norge.
Prosjektmedarbeidere
Mats Höglind Johan Johansen Haldis Kismul Ghulam Qasim Khan Matthias Koesling Gjermund Bahr Gunn-Turid Kvam Brit Logstein Egil Petter Stræte Søren Krogh Jensen Kari Ljøkjel Linda Karlsson Franciska Senta Steinhoff Eirik Selmer-Olsen Jon Kristian Sommerseth Erik Brodshaug Ingunn Schei Mie Bjune Gjeten Gisle Bakken Tommy Schierning Lars Svenningsson Jan Olav Fagerholt Jarl GjønnesStatus | Pågående |
Start- og sluttdato | 01.01.2023 - 31.12.2025 |
Prosjektleder | Steffen Adler |
Divisjon | Divisjon for matproduksjon og samfunn |
Avdeling | Fôr og husdyr |
Totalt budsjett | 9750000 |
Finansieringskilde | Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri |
ONETWO gjennomføres i samarbeid med Ruralis - Institutt for rural- og regionalforskning, Aarhus universitet, Felleskjøpet fôrutvikling AS, TINE SA, Norsk Kylling AS, Scandi Energy AS og Orkel Direkte AS.
ONETWO har fire faglige arbeidspakker:
- Bioraffineringrosessen
- Grønt protein til kylling
- Pulp til melkekyr
- Forretningsmodell og bærekraft