Ghulam Qasim Khan
Forsker
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Forfattere
Ghulam Qasim KhanSammendrag
Foredraget presenterte in vitro ANKOM gassproduksjonssystemet, dets oppbygning, funksjon og betydning for å vurdere fôrets nedbrytbarhet. Pågående inkubasjoner av grassurfôr og pulpsurfôr (fra OneTwo-prosjektet) ble demonstrert, og deltakerne fikk se gassproduksjonskurver i sanntid. Samtalen fokuserte på forskjeller mellom de to fôrtypene og mulige forklaringer på variasjonen i nedbrytningsmønster.
Sammendrag
Foredraget viste biorefinering av engvekster på laboratorienivå, med levende pressing av utvalgte arter (timotei, rødkløver og blandinger), proteinutvinning fra grønnsaft, samt eksempler på gressproteinkonsentrat og fôrpellets. Samtalen med deltakerne tok opp blant annet betydningen av ulike plantearter for proteinutbytte, kvalitet på proteinfraksjoner og egenskaper ved biproduktet brunsaft.
Potential of biorefining fresh and preserved forages for year-round green protein supply in Norway
This YeRoP-project (Potential of biorefining fresh and preserved forages for
Divisjon for matproduksjon og samfunn
Potential of biorefining fresh and preserved forages for year-round green protein supply in Norway
This YeRoP-project (Potential of biorefining fresh and preserved forages for
Divisjon for matproduksjon og samfunn
ONETWO - En avling, to fôrrasjoner – lokalprodusert fôr fra bioraffinerte engvekster til melkekyr og slaktekylling
Engvekster er råstoffet ved grønn bioraffinering som gir en rekke interessant sluttprodukter. Forskningsprosjektet ONETWO har som mål å evaluere grønt proteinkonsentrat fra presset gras som proteinkilde i kyllingfôr og fiberrik pulp i fôret til melkekyr. Vi vil også bidra til teknologisk utvikling ved å teste nye avvanningsmetoder for råstoffer med høyt vanninnhold. Videre skal vi vurdere bærekraft og utvikle forretningsmodeller for bioraffinering av engvekster i Norge.