Siri Elise Dybdal

Seniorrådgiver

(+47) 941 15 879
siri.elise.dybdal@nibio.no

Sted
Ås - Bygg H7

Besøksadresse
Høgskoleveien 7, 1433 Ås

Sammendrag

Makroalger har potensiale som proteinkilde i både mat og dyrefôr, men så langt er ressursen lite utnyttet her til lands. Nå har forskere undersøkt ulike fremtidige produksjonsscenarioer, og norsk tang og tare er ikke nødvendigvis mer miljøvennlig enn soya fra Brasil.

Sammendrag

Fra bukkefôr og husmannskost til urban hipstermat; havre har vært en viktig komponent i kosthold og fôr i generasjoner. Men noen havresorter er mer sårbare for soppgifter enn andre. Dyrking av mer resistente sorter kan redusere risikoen for soppgifter i mat og fôr.

Sammendrag

God plantehelse er vesentlig for at vi skal få nok mat. Uten plantevern ville sju av ti planter blitt spist av skadedyr, ødelagt av sykdommer eller utkonkurrert av ugras. Kjemiske plantevernmidler kan imidlertid være skadelige for helse og miljø. Derfor trenger vi nye metoder som kan erstatte sprøytemidlene.

Sammendrag

To år etter at integrert plantevern ble obligatorisk for norske bønder, møttes rådgivere, leverandører og forskere for å dele erfaringer og utfordringer da NIBIO inviterte til markdag med fokus på plantevern.