7. Frukt og bær
Optimalverdier for jordanalyser
|
pH |
P-AL |
K-AL |
Ca-AL |
Mg-AL |
Jordbær, Ribes,Rubus |
5,5-6,5 |
5-10 |
15-25 |
100-200 |
8-10 |
Hageblåbær |
4,0-5,0 |
5-10 |
15-25 |
100-200 |
8-10 |
Frukt |
5,5-6,5 |
~10 |
20-30 |
100-200 |
10-12 |
Optimalverdier for bladanalyser (% av tørrstoff)
|
N |
P |
K |
Ca |
Mg |
Jordbær |
1,8-2,2 |
0,2-0,3 |
1,2-1,8 |
1,0-1,5 |
0,2-0,3 |
Ribes |
2,6-3,0 |
0,2-0,3 |
1,2-1,8 |
1,0-1,5 |
0,2-0,4 |
Bringebær |
2,8-3,2 |
0,2-0,3 |
1,2-1,8 |
1,0-1,5 |
0,2-0,4 |
Hageblåbær |
1,8-2,1 |
0,1-0,4 |
0,4-0,7 |
0,4-0,8 |
0,1-0,3 |
|
|
|
|
|
|
Eple |
2,0-2,4 |
0,15-0,25 |
1,2-1,6 |
1,0-1,5 |
0,2-0,3 |
Pære |
1,9-2,4 |
0,15-0,25 |
1,2-1,6 |
1,0-1,5 |
0,2-0,3 |
Søtkirsebær |
2,5-3,0 |
0,20-0,30 |
1,5-2,0 |
1,0-1,5 |
0,2-0,3 |
Plomme |
2,5-3,0 |
0,20-0,30 |
2,0-2,5 |
1,0-1,5 |
0,2-0,3 |
Normtall for gjødsling til frukt- og bærartene (kg/da)
|
|
N |
P |
K |
|
Jordbær |
4-8 |
1-2 |
4-6 |
|
Solbær |
8-10 |
1-2 |
6-8 |
|
Rips,Stikkelsbær |
6-8 |
1-2 |
6-8 |
|
Bringebær |
6-12 |
1-2 |
6-8 |
|
Hageblåbær |
3-5 |
2-4 |
3-5 |
|
|
|
|
|
|
Eple |
3-5 |
1-2 |
5-7 |
|
Pære |
5-8 |
1-2 |
6-8 |
|
Søtkirsebær |
8-10 |
1-2 |
6-8 |
|
Plomme |
5-7 |
1-2 |
7-9 |