
Prosjekter


Divisjon for matproduksjon og samfunn
ANTIGRO – Nye strategier for spirefri langtidslagring av friteringspoteter
Potetindustribedriftene Findus Norge, Maarud, Hoff og Orkla/Kims har i dag tilnærmet helårsproduksjon av friterte potetprodukter (chips/pommes frites) med basis i norske poteter. Friteringspoteter kan av kvalitetshensyn (farge, akrylamid) ikke lagres kaldt. Ved helårs produksjon, både i Norge og andre land, er det derfor helt nødvendig å bruke midler som hindrer potetene i å spire på lager på etterjulsvinteren.

Divisjon for matproduksjon og samfunn
HAKKET BEDRE ØKO: Enklere dyrking med jorddekke i økologiske radvekster, for effektiv produksjon og økt motivasjon
I Hakket bedre-prosjektet vil vi bidra til økt produksjon av økologiske grønnsaker i Norge ved å undersøke hvordan plantehakk kan brukes som jorddekke og bidra til å redusere ugras, øke næringstilførselen og bærekraften i produksjonen.

Divisjon for matproduksjon og samfunn
Sider - Smaken av Hardanger
Kunnskapen utvikla i prosjektet skal sikre jamn, stabil og god kvalitet av Sider frå Hardanger.