Irene Marongiu
Senioringeniør
Biografi
Irene Marongiu jobber som Senioringeniør i det nasjonale programmet for overvåkning av jordkarbon i skog og beitemark.
Med et solid grunnlag av over ti års erfaring innen agronomisk forskning og laboratorieanalyse, har Irene en bred forståelse av jordens biologiske, fysiske og kjemiske egenskaper. Hennes laboratorieferdigheter inkluderer et spekter av teknikker innen jord- og vannkvalitet, mikrobiologi og plantehelse.
Siden oktober 2022 har Irenes hovedoppgaver vært å utvikle og implementere prøvetakingsprotokoller for karbonovervåkning, organisere feltarbeidskampanjer og overvåke laboratoriebehandlingen av jordprøver.
Før hun begynte i NIBIO, jobbet Irene i Irland som Forskningsteknisk offiser for Teagasc - Irish Food and Agriculture Development authority, og for University College Dublin. Hennes arbeid fokuserte hovedsakelig på jordkvalitet, miljø og bærekraftig ressursforvaltning. Hun har også jobbet som Junior auditor for EC Food and Veterinary Office, og som agronom og forsker på forskjellige prosjekter i Italia, Argentina og Egypt. I Tadsjikistan hun har jobbet som teknisk rådgiver i bærekraftig landbruket, der hun utviklet og formidlet informasjon om lokale tilpasningsdyktige bærekraftige landbruksteknikker, beskyttelse av vannkilder og reduksjon av katastroferisiko.
Irene ble uteksaminert fra Universitetet i Firenze med en BSc. Agr. i Agricultural Science for Environmental and Food Security i 2009, og fullførte senere en 2-årig MSc. Agr. i Rural Development i 2011.
Nåværende prosjekt: Overvåking av jordkarbon i skog og beitemark
Sommeren 2023 startet NIBIOs feltarbeidere å registrere karboninnholdet i jorda i skog og beitemark over hele landet. Irene Marongiu har koordinert feltarbeidet og håndtert laboratoriebehandlingen av jordprøver. Målet er å finne ut hvor mye karbon som er lagret i skogsjorda og beitemarkene, og hvor mye dette lageret endrer seg over tid. Den jordkarbonovervåkingen vil kunne gi verdifull ny kunnskap om skogens jordkarbonlager, og være nyttig for Norges klimagassregnskap. Prøveflatene er lagt ut systematisk, langs et rutenett, for å sikre god statistisk representasjon av variasjonen som finnes i skog og beitemark rundt om i landet.
Programmet for overvåking av jordkarbon gir et viktig grunnlag for videre forskning på karboninnholdet i jord. Ved å gjenta jordprøvetakingen omtrent hvert 10. år vil det være mulig å fange opp eventuelle endringer i jordens karboninnhold over tid. Dette vil gi kunnskap om hvor mye karbon jordsmonnet i de norske skogene og beitemarkene tar opp eller mister.
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag