Kurs

Dette er kurs for primærprodusenter og næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer.

KONTAKTPERSON

KURS i 2022

 

Kurs i Lefser, flatbrød og baking med urkorn

Tid: 2. desember – 4. desember

Sted: Saga Grendehus, Alta

Pris:   2500 kr inkl. lunsj

Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding: Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller 90098971. 

Påmeldingsfrist: 25. november

 

Kurs i røyking, tørking og salting

Tid: 30. november – 1. desember

Sted: Juga Mikrobryggeri, Lakselv /digitalt

Pris:   kr 2000 inkl. lunsj/1000 kr digitalt

Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding: Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller 90098971. 

Påmeldingsfrist: 24 november

 

Kurs i nedskjæring, pølser og pålegg

Tid: 18.– 19. november

Sted: Tana videregående skole

Pris: kr. 2500 inkl. lunsj

Arrangør: Tana videregående skole i samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding: Marianne.johannessen@tffk.no/ 91806679

Påmeldingsfrist: 08.11.22

Kurs i røyking, tørking og salting – En god smak av jul

Tid: 21. – 23. oktober

Sted: Senja Matstudio, Senja

Pris: kr 2500,- inkl. lunsj

Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding: Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller 90098971. 

Påmeldingsfrist: 18. oktober

 

Kurs i bærekraftige matopplevelser

Velkommen til et samlingsbasert kurs som går over 3 samlinger

Tid:  11. – 12. oktober
          26. – 28. oktober
             7.-9. november

Sted: Mosjøen videregående skole, avdeling marka

Pris: 6000,- (for alle tre samlingene)

Arrangør: Nordnorsk kompetansesenter Mat V/Mosjøen videregåendeskole i samarbeid med kompetansenettverket for lokalmat i nord

Kontaktperson/påmelding: Per Teodor Tørrissen epost: pertor@vgs.nfk.no

Påmeldingsfrist: 01.10.22

Antall deltakere: maks 12 pers.  Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding

 

Innføringskurs i ysting

Tid: 17. - 21. oktober 

Sted: Mosjøen videregående skole studiested Kippermoen

Pris: kr 4000,-

Arrangør: Nordnorsk kompetansesenter MAT v/ Mosjøen videregående skole i samarbeid med kompetansenettverket for lokalmat i nord

Påmelding: pertor@vgs.nfk.no

Påmeldingsfrist: 16. september 
Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding

Kurs i sylting og safting

Tid: 23 – 25 september

Sted: Kjelkebakken gård, Lyngen /digitalt

Pris:   kr 2000 inkl. lunsj/1000 kr digitalt

Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding: Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller 90098971. 

Påmeldingsfrist: 20 september

 

Mat på lokale ressurser: Sanking og bruk av ville vekster

Tid: 23. september

Sted: Salten Matfestival, Fauske

Pris:   kr 900,-

Arrangør: Salten Mat og Steinbakken gård i samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord  

Påmelding: post@saltenmatfestival.no  

Påmeldingsfrist: 16. september

 

Kurs i nedskjæring, pølser og spekepølser

 

Tid: 16. – 17. september

Sted: Alta.  Borealis Gourmet            

Pris:   kr 2500 – inkl. servering

Arrangør: Borealis Gourmet samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding: Kolbjørn Moe, epost: post@borealis-gourmet.no

Påmeldingsfrist: 2. september

Kurs i nedskjæring av kjøtt: storfe, sau, lam og svin

 

Tid: 26. – 28. august

Sted: Kjelkebakken gård, Lyngen

Pris:   kr 2500,- inkl. lunsj

Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding:

Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller 90098971. 

Påmeldingsfrist: 18 august

Vidda på menyen – Inspirasjonskurs i samisk matkunst og ølbrygging

 

Tid: 26. juli

Sted: Juga Mikrobryggeri Lakselv, eller digitalt

Pris:   kr. 2000,- for fysisk deltagelse, 1000 kr for digital deltagelse

Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding:

Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller 90098971. 

Påmeldingsfrist: 20 juli

Kurs i ville urter til foredling og glede

Tid: 27. – 28. juni

Sted: Alta.  Borealis Gourmet            

Pris:   kr 2500,- inkl. servering

Arrangør: Borealis Gourmet samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding: Kolbjørn Moe, epost: post@borealis-gourmet.no

Påmeldingsfrist: 17. juni

 

HACCP kurs

Tid: 09. – 11. juni

Sted: Alta.  Borealis Gourmet            

Pris:   kr 2000,- inkl. servering

Arrangør: Borealis Gourmet samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding:

Kolbjørn Moe epost: post@borealis-gourmet.noeller

Påmeldingsfrist: 11. mars 2022.  

Kurs i videreforedling av kjøtt med Magnus Thorvik fra Indre Oslo matforedling

Dato: 25-26 april 2022

Sted: Mosjøen videregående skole studiested Kippermoen

Pris: 2200,-

Påmeldingsfrist: 13.04.22

Arrangør: Nordnorsk kompetansesenter MAT v/ Mosjøen videregående skole i samarbeid med kompetansenettverket for lokalmat i nord

Påmelding til: pertor@vgs.nfk.no

Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding.

 

Kurs i Nedskjæring av rein 

Dato: 29. – 30. mars 2022, kl. 08.00 – 16.00 begge dager

Sted: Østlia gårdsprodukter, Kautokeino

Pris: kr 900,-

Påmeldingsfrist: 24. mars 

Arrangør: Johan Samuelsen Buljo i samarbeid med Kompetansenettverket for lokalmat i nord

Påmelding og spørsmål til: sammoljohan@gmail.com

 

Ystekurs på Aalan gård

Tid: 25. – 27. mars

Sted: Aalan gård/Bøstad Montessoriskole

Pris:   kr 2000 – inkl. servering

Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding:

Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller 90098971. 

Påmeldingsfrist: 21 mars 2022.

Kurs i Pølseproduksjon

Tid: 23. – 24. mars

Sted: Bøstranda gårdsslakteri/Kleiva landbruksskole

Pris:   kr 2000 – inkl. servering

Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding:

Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller 90098971. 

Påmeldingsfrist: 20 mars 2022

 

Lefser, flatbrød og baking med urkorn

Tid: 11. – 13. mars

Sted: Senja Matstudio, Senja

Pris:   kr 2000 – inkl. servering

Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding:

Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller mobil 90098971. 

Påmeldingsfrist: 8. mars 2022.

HACCP kurs

Tid: 25. – 27. februar

Sted: Tromsø – Clarion Hotel The Edge

Pris:   kr 2000 – inkl. servering

Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding:

Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller mobil: 90098971. 

Påmeldingsfrist: 20 februar 2022.

 

HACCP kurs – tilrettelagt for reinkjøttprodusenter

Tid: 23. – 25. februar

Sted: Rein Styrke AS, Ájastealli 3, 9520 Kautokeino

Pris:   kr 2000 – inkl. servering

Arrangør: Rein styrke i samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding: Ellen Cecilie Triumf- Buljo, epost: ellen.triumf@reinstyrke.no, mobil: 91594944

Påmeldingsfrist: 20 februar 2022.

 

Partering av Rein, bruk av stykningsdeler, pølse/farseproduksjon 

Tid: 14. februar 2022, kl.14 - 20

Sted: 3 kalver. Dønna

Pris:   kr 1000 – inkl. måltid

Arrangør: 3 Kalver i samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,  

Kontaktperson/påmelding:

dag@trekalver.no eller 41513425. 

Påmeldingsfrist: 10 februar 2022.

Antall deltakere: maks 15 pers, minimum 8 pers. Det tas forbehold om nok deltagere.

 

Praktisk digitalt ystekurs i bløt blåmuggost og kittost

Tid: 02. februar 2022 kl. 09.00 – 16.00

Sted: Digitalt

Pris: 2900 pr bedriftsinnlogging

Vi forventer at en del bedrifter vil delta med minst 2 personer. Er du en oppstartsbedrift koster deltakelsen 1500,-

Arrangør: LofotenMat i samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord og Jürss mejeri

Kontaktperson/påmelding: Anne Karine Statle, e-post: anne.statle@lofotenmat.no, mobil: 97 12 74 62

Påmeldingsfrist: 31.01.2022 kl. 16.

 

Digitalt kurs i foredling av bær og rabarbra

Tid: 25 – 27 januar 2022

Sted: Digitalt på Teams

Pris: 1990 kr

Arrangør: NLR Nord-Norge i samarbeid med kompetansenettverket for lokalmat i nord

Kontaktperson/påmelding: Anne Marit Isachsen, epost: ami@nlr.no, mobil: 91320731

Påmeldingsfrist: 20.01.2022

Antall deltakere: min. 8 maks 15 pers.  Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding

 

 

Kurs i nedskjæring av storfe og bruk av råvarene

Tid: 14.01.- 15.01.2022

Sted: Tana videregående skole

Pris: 2500,- inkl. måltid

Arrangør: Tana videregående skole i samarbeid med kompetansenettverket for lokalmat i nord

Kontaktperson/påmelding: Marianne Johannessen epost: marianne.johannessen@tffk.no

Påmeldingsfrist: 16.12.2021

Antall deltakere: maks 8 deltagere.  Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding

 

Kurs i bake og steiketeknikker med Bodil Nordjore

Tid: 9 – 11 januar

Sted: Eldhusbakeriet, Sortland

Pris: 3000,- inkl. kaffe/te og lunsj

Arrangør: NLR Nord-Norge i samarbeid med kompetansenettverket for lokalmat i nord

Kontaktperson/påmelding: Ragnhild Renna, mob.: 90548161, e-post: ragnhild.renna@nlr.no

Påmeldingsfrist: 1.12.2021

Antall deltakere: maks 6 pers.  Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding