Kurs
Dette er kurs for primærprodusenter og næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer.
Kurs i 2023
Søte fristelser og sjokolade
Tid: 4.-5. desember, kl. 10.00 – 17.00 begge dager
Sted: Restaurant En Smak i Tromsø
Pris: kr. 2500,- inkludert lunsj begge dager
Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord
Kontaktperson/påmelding: Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no
Påmeldingsfrist: 27. november
Inspirasjonsseminar - Lokalmat på menyen
Kurs i fermentering av grønnsaker
Kurs i salting og røyking
Inspirasjonsseminar – Lokalmat på menyen
Tid: 28. november, kl. 10.00 – 16.00
Sted: Sørheim Brygge, Lyngseidet
Pris: kr. 500.-inkludert lunsj
Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord
Kontaktperson/påmelding: Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no
Påmeldingsfrist: 21. november
Innføringskurs i fermentering av grønnsaker
Tid: 23. november, kl. 11.00 – 17.00
Sted: Saga skihus i Nordreisa
Pris: kr. 1500,- inkludert lunsj
Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord
Kontaktperson/påmelding: Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no
Påmeldingsfrist: 16. november
Kurs i salting og røyking
Tid: 19. – 20. oktober
Sted: Kautokeino rein, Njurgoluodda 15, 9522 Kautokeino
Pris: kr 2500,- inkl. lunsj begge dager
Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord
Kontaktperson/påmelding: Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no
Påmeldingsfrist: 12. oktober
Kurs i samisk lokalmat
Kurs i fermentering med Will Moffat
Kurs i sanking av ville vekster
Annonse: Bærekraftig matproduksjon og forbruk
Program for samlingene
Kurs i samisk lokalmat
Tid: 22. – 23. juni
Sted: Ovi Raishiin i Nordreisa
Pris: kr. 2500,- Inkluderer lunsj begge dager
Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,
Kontaktperson/påmelding: Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller 90098971.
Kurs i fermentering med Will Moffat fra b.culture
Tid: 8. juni kl. 08.00 – 16.00
Sted: Mosjøen videregående skole, avdeling marka
Pris: 500 kr
Arrangør: Nordnorsk kompetansesenter MAT v/ Mosjøen videregående skole, i samarbeid med Kompetansenettverket for lokalmat i nord
Kontaktperson/påmelding: Per Teodor Tørrissen epost: pertor@vgs.nfk.no
Påmeldingsfrist: 5. juni 2023
Antall deltakere: maks 10 pers. Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding
Kurs i sanking av ville vekster med Kristin H. R. Nielsen
Tid: 23. mai
Sted: Mosjøen videregående skole, avdeling marka
Pris: 700 kr
Arrangør: Nordnorsk kompetansesenter MAT v/ Mosjøen videregående skole, i samarbeid med Kompetansenettverket for lokalmat i nord
Kontaktperson/påmelding: Per Teodor Tørrissen epost: pertor@vgs.nfk.no
Påmeldingsfrist: 15 mai 2023
Antall deltakere: maks 10 pers. Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding
Kurs i bærekraftig matproduksjon og forbruk
Tid: 04 – 05. mai
24. – 26. mai
05. – 07. juni
Sted: Mosjøen videregående skole, avdeling marka
Pris: 6000,- (for alle tre samlingene)
Arrangør: Nordnorsk kompetansesenter MAT i samarbeid med kompetansenettverket for lokalmat i nord, utdanningen Bærekraftige matopplevelser ved Nordland fagskole og NIBIO Tjøtta
Kontaktperson/påmelding:
Per Teodor Tørrissen epost: pertor@vgs.nfk.no
Påmeldingsfrist: 10 april 2023
Antall deltakere: maks 12 pers. Det tas forbehold om tilstrekkelig påmelding
Inspirasjonskurs – Innlandsfisk på menyen
Tid: 3. – 5. mars
Sted: Senja Matstudio
Pris: kr 2500,- Inkluderer 4 retters middag
Arrangør: Bondens Marked Troms samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord,
Kontaktperson/påmelding: Rune Jensen, epost: troms@bondensmarked.no eller 90098971.
Påmeldingsfrist: 24 februar
Innføringskurs i ysting
Tid: 20 – 23 februar 2023
Sted: Tana videregående skole
Pris: kr 4000 inkl. lunsj
Arrangør: Tana videregående skole i samarbeid Kompetansenettverket for lokalmat i nord
Kontaktperson/påmelding: Marianne.johannessen@tffk.no/ 91806679
Påmeldingsfrist: 01.02.23