![](/om-nibio/vare-fagdivisjoner/divisjon-for-matproduksjon-og-samfunn/frukt-og-gront/_/image/ce3c4d64-a028-4cd7-ac8e-b8f29efcaf08:cdd67054dd987f16c26d2240ee93fab803bd30ee/max-400/Inger_Martinussen.jpg?quality=60)
Frukt og grønt
Avdelingens ansvarsområde inkluderer bærekraftig konvensjonell og økologisk produksjon av grønnsaker (herunder aquaponics), urter, poteter, frukt, bær, samt planteproduksjon i regulert klima/veksthus, med fokus på avling og kvalitet tilpasset markedets behov.
Konkret vil dette omfatte agronomisk forskning og utvikling innen følgende temaer og samspillet mellom disse:
- Arter og sorter
- Jordarbeiding, jordpakking og jordstruktur
- Etablering, planteutvikling og plantekvalitet
- Næringsforsyning og gjødslingsstrategier, kvalitetssikring av gjødslingsnormer og anbefalinger (Gjødslingshåndbok)
- Høstestrategier og –teknikk
- Produktkvalitet
- Vekstfysiologi
- Lagringsegenskaper