
Biologisk mangfold for mat og landbruk
Biologisk mangfold defineres av Konvensjonen for biologisk mangfold som mangfoldet av liv i alle dets former inkludert mangfoldet av arter, av genetiske variasjoner innen hver enkelt art og av økosystemer.

Biologisk mangfold for mat og landbruk defineres av FNs organisasjon for mat og landbruk (FAO) som mangfoldet av dyr, planter og mikroorganismer på genetisk, arts- og økosystemnivå som bidrar til strukturer, funksjoner og prosesser i og rundt landbruket. Landbruket inkluderer her husdyrproduksjon, planteproduksjon, skogtreproduksjon, fiskeri og akvakulturproduksjon, det vil si alle produksjoner som kan levere både mat og «nonfood»-produkter.
Innen biologisk mangfold for mat og landbruk skilles det mellom de mest domestiserte artene, som for eksempel husdyr, kulturplanter, fisk og skogstrær som direkte bidrar til å levere økosystemtjenester, og arter som er assosiert med regulerende og/eller støttende økosystemtjenester innen produksjonssystemene. Arter som er involvert i levering av de to sistnevnte økosystemtjenestene blir av FAO referert til som assosiert biologisk mangfold.
Denne siden har lenker til nasjonale rapporter om biologisk mangfold for mat og landbruk. I disse rapportene er alle begreper i denne innledende teksten forklart.
Publikasjoner
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag