Tradisjonssorter av grønnsaker

En grønnsakssort kan godkjennes som tradisjonssort av grønnsaker dersom den ikke har særlig kommersiell produksjonsverdi. Sorten må være utviklet for dyrking under særlige klimatiske, jordbunnsmessige eller dyrkningstekniske forhold, og det må foreligge en beskrivelse av sorten.

IMG_1741
To tomatsorter er godkjent som tradisjonssorter av grønnsaker. Foto: Åsmund Asdal
IMG_1294.JPG
Frøproduksjon av ertesorten 'Tidlig Sabel' hos NordGen. Foto: Åsmund Asdal

Tre grønnsaksorter er godkjent som tradisjonssorter; ertesorten ‘Tidlig grønn sabel’ og tomatsortene ‘Ansofs gule’ og ‘Norderås Busk’.

Informasjon om sortene finnes i temaartikler nedenfor.

Tante_Ci_tomatLiggende.jpg
Gule tomater av sorten 'Tante Cis' med Trondheimsfjorden i bakgrunnen. Foto: Stephen Barstow
Tomatsorter