Divisjon for matproduksjon og samfunn
Sortsblandinger i vårbygg og høsthvete til fôr - et agronomisk alternativ for redusert bruk av plantevernmidler og mer stabile avlinger
Slutt: des 2024
Start: mars 2022
En blanding av sorter påvirker luftspredning av patogener gjennom ulike mekanismer. En av disse mekanismene er en «grenseeffekt»; patogen smitter en mottakelig sort, men klarer ikke å smitte naboplanter fra mer resistente sorter. Det er imidlertid lite kunnskap om sortsblanding av høsthvete og vårbygg under norske forhold.
Prosjektmedarbeidere
Therese Birkeland Fossøy| Status | Pågående |
| Start- og sluttdato | 01.03.2022 - 31.12.2024 |
| Prosjektleder | Chloé Grieu |
| Divisjon | Divisjon for matproduksjon og samfunn |
| Avdeling | Korn og frøvekster |
| Totalt budsjett | 1793000 |
| Finansieringskilde | Landbruksdirektoratet |
Målet med prosjektet er å utvide kunnskapen om hvordan sortsblandinger påvirker soppangrep og legde under norske forhold. Dette vil gi mulighet til å teste og fremme agronomiske tiltak som har potensial til å redusere antall kjemiske soppbehandlinger i to viktige kornarter for norsk kornproduksjon til fôr, høsthvete og bygg. Bruk av sortsblandinger kan gi mer stabile kornavlinger i Norge.
Publikasjoner i prosjektet
Forfattere
Chloé GrieuSammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
Sammendrag
Det er ikke registrert sammendrag
