Hopp til hovedinnholdet

Målbevisst satsing på EU-forskning gir resultater

H2020-Web _cropped.jpg

NIBIO gjør det svært godt innenfor EUs rammeprogram Horisont 2020 - verdens største program for innovasjon og forskning. Ifølge Nils Vagstad, administrerende direktør for NIBIO, har EU forskning i lang tid vært et prioritert strategisk satsningsområde for forskningsinstituttet.

EUs rammeprogram "Horisont 2020" er verdens største program for innovasjon og forskning. Programmet skal tildele 70 milliarder euro over sju år fra 2014. Norske bedrifter og forskningsmiljøer kan delta på linje med kolleger og konkurrenter i andre europeiske land.  

Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) er et av forskningsinstituttene som gjør det svært godt innenfor H2020 med en bred prosjektportefølje.

 

Målbevisst satsing

- Dette er vi stolt over. Det er ingen snarvei til suksess i EU-forskningen. Det krever målbevisst satsning over lang tid, og det er det som har gitt resultater for NIBIO, sier Vagstad. 

Han mener de gode resultatene er en kombinasjon av flere faktorer: 

- NIBIOs suksess er et resultat av mange forhold. EU-forskning har i lang tid vært et prioritert strategisk satsningsområde i NIBIO. Vi har vært bevisst på å få dyktige folk med i internasjonale nettverk. Vi har dyktige og dedikerte folk som avlaster og støtter opp forskerne. Sist men ikke minst – vi har svært dyktige, dedikerte fagpersoner med relevant kompetanse i forhold til prioriterte satsninger på europeisk nivå, påpeker Vagstad.

 

Imponerende

- Det er gledelig å være vitne til suksessen som NIBIO har i "Horisont 2020", og da spesielt med prosjekter innenfor samfunnsutfordring 2, sier Gudrun Langthaler, spesialrådgiver i Forskningsrådet. 

Ifølge Langthaler dekker utlysningene primærproduksjon fra land og hav til både mat og biobaserte produkter. 

- Bredden i NIBIOs prosjektportefølje er imponerende og spenner fra jord, skog, trevirke, bærproduksjon og mattrygghet til samarbeid med Afrika. 

- Gjennom satsing på utstrakt internasjonalt forskningssamarbeid og høy kvalitet har NIBIO fått en synlig posisjon i det europeiske bioøkonomi-forskningslandskapet. La det bli en inspirasjon til videre satsing! NCP-teamet i Forskningsrådet gratulerer, sier Langthaler.

 

Tekst frå www.nibio.no kan brukast med tilvising til opphavskjelda. Bilete på www.nibio.no kan ikkje brukast utan samtykke frå kommunikasjonseininga. NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettstader som det er lenka til.