Hopp til hovedinnholdet

Bonitet 9 klasser

Bonitet (AR50) 9 klasser

Temakartet Bonitet 9 klasser, gir informasjon om arealets produktivitet gruppert på 9 klasser. Tilpasset visning i Gårdskart.

Kartlaget Bonitet (AR50), 9 klasser, blir brukt i Gårdskart. Informasjonen er hentet fra AR50 og er tilpasset målestokk fra 1:20 000 til 1:100 000.

Kartene er framstilt ved generalisering av AR5 under tregrensa, og tolking av satellittbilder over tregrensa. Der en verken har hatt AR5 eller satellittbildetolkning, er det brukt informasjon fra N50. Kartene gir forenklet informasjon på oversiktsnivå. Områder mindre enn 15 dekar vises ikke som egne kartfigurer, men er slått sammen med andre.

I Gårdskart kan kartlaget være aktuelt som arealgrunnlag for jaktvald. Det kan også være aktuelt å bruke der det ikke finnes mer detaljerte kart (AR5) for deler eller hele eiendommen.

 

Bonitet (AR50), 9 klasser, har følgende klasseinndeling:

Fulldyrka og overflatedyrka jord: Fulldyrka jord kan benyttes til åkervekster eller til eng og kan fornyes ved pløying. Overflatedyrka jord er for det meste rydda og jevna i overflata slik at maskinell høsting er mulig.

Innmarksbeite: Innmarksareal som kan brukes som beite, men som ikke kan høstes maskinelt. Minst 50 % av arealet er dekt av grasarter og beitetålende urter.

Skog: Arealtype skog, uavhengig av bonitet.

Myr: Arealtype myr, uavhengig av bonitet og tresetting.

Snaumark, frisk: Omfatter frisk og middels frisk snaumark. Sammenhengende vegetasjonsdekke med høg, moderat og låg produksjon av plantemateriale. Ikke klassifisert snaumark inngår i klassen.

Annet: Snaumark, skrinn vegetasjon samt bart fjell og blokkmark.  

Ferskvann: Innsjøer og elver.

Bebygd, samferdsel, hav og bre: Areal som er utbygd eller i betydelig grad opparbeida, som boligfelt, tettsted, by, industri, veier, jernbane eller flyplass, hav , snø, is og bre.

Ikke kartlagt skal ikke forekomme.