Hopp til hovedinnholdet

TRESLAG i Norge - ny app fra Skogkurs

DAL_0555.jpg

Bjørkeskog. Foto: Lars Sandved Dalen.

Ved hjelp av appen TRESLAG i Norge kan du identifisere og bli kjent med 27 av de vanligste treslagene du treffer på i Norge. Appen er gratis og er tilgjengelig for mobiltelefoner og nettbrett på App Store (iPhone og iPad) og Play Butikk (Android telefoner og nettbrett).

TRESLAG i Norge er laget av Skogbrukets kursinstitutt (Skogkurs), med delfinansiering og faglige bidrag fra Norsk genressurssenter, NIBIO.

Knopper, blader, blomster, frukt, bark og greiner! Et rikt utvalg av bilder gjør det mulig å gjenkjenne treslaget man står overfor. Velg årstid i årshjulet på forsiden, og deretter det treslaget du tror det er. Arten er beskrevet med et godt utvalg av bilder og en tekstside.

Det andre alternativet er å identifisere treslaget vha. nøklene: En knopp-nøkkel for vinteren og en blad-nøkkel for de øvrige årstider.

Appen er det nyeste tilbudet fra Lære med skogen, og er primært ment som et verktøy for elever og lærere - samt alle andre som har interesse for trær.  

treslag-i-norge-850px.jpg

 

Tekst frå www.nibio.no kan brukast med tilvising til opphavskjelda. Bilete på www.nibio.no kan ikkje brukast utan samtykke frå kommunikasjonseininga. NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettstader som det er lenka til.