Hopp til hovedinnholdet

Rekordmange besøkte Svanhovd

Svanhovd-Mye folk.jpg

Rekordbesøk på markdag på Svanhovd. Foto: Tone R. Aandahl.

Konseptet med Markdag, kombinert med faglige foredrag og familievennlige aktiviteter ser ut til å ha slått godt an hos innbyggerne i Sør-Varanger. På lørdag var det rundt 1300 besøkende hos NIBIO Svanhovd, noe som er publikumsrekord!

Markdagen på Svanhovd er et årlig arrangement som NIBIO Svanhovd arrangerer sammen med Sør-Varanger Bonde- og småbrukerlag, Pasvik 4H og andre lokale lag og foreninger. Dette er et familiearrangement hvor det både er faglige foredrag, aktiviteter for barn, salgsboder, dyr, oppvisninger og matservering.

I tradisjons tro ble Markdagen åpnet med en traktor- og veteranbilparade som kjørte ned alléen på Svanhovd. Det var strålende vær, og folket strømmet på. Salget av vafler, rømmegrøt, lapskaus, pølser og sukkerspinn gikk så det suste. Barna koste seg med dyrene, ridning, klatrejungel, store såpebobler og is, og de kunne også ta «trøtraktor-sertifikat» utstedt av politiet.

I de faglige foredragene kunne man lære mer om forurensning fra Nikel, naturens ressurser, oljevekster, grønnsaksdyrking, om bjørnene i Sør-Varanger og om det gamle livet i Pasvik.

En fantastisk dag, og en fantastisk arena for formidling av kunnskap og forskning!

svahnodv-såpeboble_4h.jpg
Barna koste seg blant annet med store såpebobler. Foto: Tone R. Aandahl.

Tekst frå www.nibio.no kan brukast med tilvising til opphavskjelda. Bilete på www.nibio.no kan ikkje brukast utan samtykke frå kommunikasjonseininga. NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettstader som det er lenka til.