Hopp til hovedinnholdet

Indiske parlamentarikere besøkte NIBIO

20170602-L1030975_cropped.jpg

Foto: Ragnar Våga Pedersen.

NIBIO har mer enn 10 års tett samarbeid med indiske institusjoner. Fredag besøkte mer enn 20 indiske parlamentarikere NIBIO for faglige presentasjoner.

Den indiske delegasjonen ble ledet av Union Minister of State for Parliamentary Affairs and Agriculture and Farmers Welfare, S.S. Ahluwalia. Delegasjonen var spesielt interessert i norsk-indisk samarbeid innenfor matsikkerhet, landbruk og bioteknologi.

– Den nye bioøkonomien gir store muligheter, og NIBIOs kunnskap og erfaring fra India er svært interessant for oss, uttalte S.S. Ahluwalia. 

I tillegg til en innføring i pågående og planlagte NIBIO-prosjekter i India, så hadde delegasjonen bedt om en innføring i noen utvalgte områder. Delegasjonen fikk innsikt i områder som bl.a. håndtering av avløpsvann, aquaponics, akvakultur og marin algedyrking.

Erling Pettersen fra Global Green Technology AS presenterte kommersielle løsninger for avfallshåndtering og energigjenvinning. 

- De valgte temaene gjenspeiler mange av de utfordringene India har, sier Udaya Sekhar Nagothu, som leder NIBIO International Department og som også har koordineringsansvaret for Indiasamarbeidet.

– India er et land med store utfordringer knyttet til sin ressurshåndtering, og våre konsepter knyttet til involvering og kretsløpstankegang er derfor svært interessante.

– At delegasjonen ønsker å besøke NIBIO for å knytte tettere kontakt er viktig og nyttig, og ikke minst at vi har avtalt oppfølging på flere faglige tema, avslutter Nagothu.

20170602-L1030993.jpg
Foto: Ragnar Våga Pedersen.

Tekst frå www.nibio.no kan brukast med tilvising til opphavskjelda. Bilete på www.nibio.no kan ikkje brukast utan samtykke frå kommunikasjonseininga. NIBIO har ikkje ansvar for innhald på eksterne nettstader som det er lenka til.