Divisjon for matproduksjon og samfunn
Økologisk dyrking av åkerbønner; etableringsstrategier og forgrødeeffekt

Aktiv
SIST OPPDATERT: 22.01.2025
Slutt: des 2027
Start: jan 2025
Slutt: des 2027
Start: jan 2025
Åkerbønner er en etterspurt norsk proteinråvare, men dyrkingsomfanget er lite. Målet med prosjektet er å utvikle strategier for økologisk dyrking av åkerbønner som sikrer god etablering, avling og ettervirkning.
Status | Pågående |
Start- og sluttdato | 01.01.2025 - 31.12.2027 |
Prosjektleder | Chloé Grieu |
Divisjon | Divisjon for matproduksjon og samfunn |
Avdeling | Korn og frøvekster |
Totalt budsjett | 2 000 000 |
Finansieringskilde | Landbruksdirektoratet (Klima- og miljøprogrammet) |
Hovedmål: Utvikle strategier for økologisk dyrking av åkerbønner som sikrer god etablering, avling og ettervirkning
Delmål:
1. Utvikle strategier mot ugras i etableringsfasen til åkerbønner
2. Teste effekt av dyrkingsstrategier i åkerbønner på avling og kvalitet av etterfølgende vårhvete
3. Formidle kunnskap om økologisk dyrking av åkerbønner