Frukt og grønt

Avdelingens ansvarsområde inkluderer bærekraftig konvensjonell og økologisk produksjon av grønnsaker (herunder aquaponics), urter, poteter, frukt, bær, samt planteproduksjon i regulert klima/veksthus, med fokus på avling og kvalitet tilpasset markedets behov.

Konkret vil dette omfatte agronomisk forskning og utvikling innen følgende temaer og samspillet mellom disse: 
 
  • Arter og sorter
  • Jordarbeiding, jordpakking og jordstruktur
  • Etablering, planteutvikling og plantekvalitet
  • Næringsforsyning og gjødslingsstrategier, kvalitetssikring av gjødslingsnormer og anbefalinger (Gjødslingshåndbok)
  • Høstestrategier og –teknikk
  • Produktkvalitet
  • Vekstfysiologi
  • Lagringsegenskaper
 
 
JensPedersen2_Åsmund Asdal.JPG
'Jens Pedersen' regnes for å være vår eldste norske eplesort. Sorten har vært mye dyrket på Østlandet, og særlig i Lier fantes den i alle eldre frukthaver. Eplet er ikke så stort, men det ble regnet både som et godt spiseeple og godt til matlaging. Det er en nøysom sort og den er sterk mot sykdommer. Eplene er best i november, men de holder seg til over jul. Foto: Åsmund Asdal.